luni, 2 decembrie 2013

LABIRINTUL – DRUMUL FIECARUIA DINTRE NOI


LABIRINTUL – DRUMUL FIECARUIA DINTRE NOI

Dragii mei,

Subiectul „Labirintul” a reprezentat o parte a temei pe care am pregatit-o, cu ocazia conferintei din data de 23.11.2013.
Am aflat de la persoanele care au urmarit on-line conferinta, ca desi la momentul meu, cu sonorul era ceva mai bine, totusi pe ecran, nu s-a vazut mare lucru, din cauza unui efect generat chiar de lumina proiectorului. Noi ar fi trebuit sa pozitionam camera de filmare cumva intr-o parte, ca sa ocolim acest efect. Am luat la cunostinta despre toate problemele care au fost si va asigur ca daca vom mai organiza ceva similar, toate acestea nu se vor mai intampla.
Pe de alta parte, exista multi cititori care nu au putut vizualiza conferinta.
Din toate aceste considerente, doresc sa va expun in acest articol o prima parte a subiectului meu de atunci.
Citind ca toata lumea despre portalul AION, am observat in acel articol, ce a circulat cateva zile bune pe internet, si numele de IONA.
Cercetand despre IONA, am aflat pe de o parte ca acest cuvant inseamna in limba ebraica, „porumbel” si este asimilat cu principiul vietii, iar pe de alta parte ca este numele unei insule din Scotia despre a carei istorie am citit pe internet. Am aflat ceva interesant despre aceasta insula, in sensul ca de acolo, prin intermediul calugarului Columba (din nou un nume ce are legatura cu porumbelul), a pornit increstinarea intregii zone. De asemeni, insula mai este cunoscuta printr-un labirint ce ii poarta numele, construit din pietre, asa cum il vedeti redat in imaginea de mai jos.


Pentru o mai buna intelegere a constructiei din pietre va expun si un desen, ce reprezinta practic acelasi lucru.


 Ce este labirintul? Este un simbol al drumului spiritual al omului. Doar daca lansam o cautare pe internet putem observa ca este un desen frecvent intalnit in foarte multe catedrale si apare sub diferite forme.
In cartea „Floarea Vietii” – volumul I, scrisa de Drunvalo Melchizedek, intr-unul dintre capitole, autorul povesteste experienta traita atunci cand a parcurs in mod real un labirint precum cel reprezentat mai sus, urmarind cu atentie felul in care este dirijata energia prin chakrele sale. El a observat ca fiecare bucla parcursa, corespunde unei chakre si aceasta a fost in ordinea: 3, 2, 1, 4, 7, 6, 5. Este redata aceasta ordine si prin notatiile efectuate de mine pe desenul labirintului.
Daca stam bine si ne gandim, cam asa este viata omului. Acesta, cand se naste, Intra in labirint prin bucla din mijloc, ce se asociaza chakrei a 3-a, a plexului solar. Cu adevarat copiii mici, in majoritate, au putere. Ei tot ce isi doresc, obtin. Un singur scancet daca scot si o multime de adulti sunt la picioarele lor. Dupa ce cresc, incep sa creeze, prin joc, prin desen si mai tarziu prin sexualitate. Se intra practic in bucla corespunzatoare chakrei a 2-a, a creativitatii. Mai departe, apare in viata omului dorinta de a-si face un rost, de a-si forma o familie si pentru asta munceste ca sa agoniseasca. Este ceea ce corespunde chakrei 1, a radacinii, chakra de care depinde partea materiala. Unii se opresc aici pana mor, din pacate... Altii isi continua drumul si descopera iubirea neconditionata, dorinta de a-si ajuta semenii fara a pretinde ceva in schimb. Au intrat in bucla ce corespunde chakrei a 4-a, a inimii spirituale. Deschiderea spre iubirea neconditionata, il propulseaza pe om foarte repede catre bucla chakrei a 7-a, ce ii genereaza o buna si sigura conexiune cu Divinitatea. Exista oameni care sunt destul de blocati pe latura iubirii, iar ei considera totusi ca au o conexiune desavarsita cu Divinitatea, doar ca inclusiv ei observa ca ceva le cam da cu virgula. A avea o buna conexiune cu Divinitatea, nu inseamna sa fii nelipsit de la biserica. Degeaba mergi zilnic la biserica daca dupa aceea te lasi cuprins de ura, de emis judecati la nesfarsit. Acest comportament te condamna sa ramai pana mori pe aceeasi treapta. Divinitatea nu iti da acces la bucla corspunzatoare chakarei a 6-a, a cunoasterii, a relevarii macar a unei particele a Adevarului Divin. Dar daca totul este cum trebuie, se intra cu adevarat in bucla cunoasterii. Incep sa se deschida capacitati nebanuite, care permit accesul la o cunoastere si mai ampla. In cele din urma, acest drum conduce catre ultima bucla, cea corspunzatoare chakrei a 5-a. Acolo se stabileste COMUNICAREA si COMUNIUNEA cu Dumnezeu. Acestea sunt lucruri diferite fata de conexiunea stabilita prin chakra a 7-a. A fi in comuniune cu Dumnezeu si a face permanent convorbiri cu El, inseamna sa fii una cu Tatal Ceresc, sa te simti asa in orice clipa, in orice secunda, nu doar din cand in cand.
Drunvalo a avut ideea de a reprezenta fiecare dintre aceste chakre printr-un numar corespunzator de liniute, pornind de jos in sus. Iata ce constructie a obtinut.


 Poate fi considerata aceasta, propria noastra cupa Graal? Probabil ca da. Dar cat de sinuos este drumul ca sa poata fi umpluta... Ca sa nu mai vorbim ca mersul nu este doar in fata prin acest labirint, stim cu totii, deseori o mai luam si inapoi...


Toate cele bune!

Un comentariu:

  1. Foarte interesanta analiza si pertinenta in acelasi timp pentru mine!
    SUPERB!
    Te iubesc Mihaela..., Monica A.

    RăspundețiȘtergere