joi, 30 ianuarie 2014

TURNUL EIFFEL – UN SIMBOL NEDESLUSIT


TURNUL EIFFEL – UN SIMBOL NEDESLUSIT

Dragii mei,

Cei care imi urmariti blogul de mai multa vreme, cunoasteti deja ca eu am o mare atractie spre simbolistica si nu intamplator primesc si de Sus multe informatii sub forma de simboluri.
Exista unul care imi apare de mai mult de un an de zile, care in continuare mi-a ramas nedeslusit dupa atata vreme si acela este: Turnul Eiffel.
Acest simbol imi apare periodic pe durata catorva zile, dupa care nu il mai vad o vreme, ca apoi sa reapara si tot asa.
Cand spun ca imi apare acest simbol, nu se refera doar la viziuni ci si la intamplari de zi cu zi. Sa va dau un exemplu al primelor experiente cu acest simbol.
Era intr-o zi de joi, cred ca in octombrie 2012. Trebuia sa ajung intr-un loc. Acolo am primit in dar un cadou infatisand intr-o imagine Turnul Eiffel. Nimic deosebit pana in acel moment. Special a fost ce s-a petrecut mai departe. Am plecat din acel loc si am luat un taxi. Soferul de taxi avea la cheile masinii un breloc cu... Turnul Eiffel. Am ajuns acasa iar fiica mea m-a rugat sa ii ofer un pic de ajutor la matematica. Am deschis culegerea de exercitii intr-un loc, intamplator. Cand, ce sa vezi? Intr-o imagine... Turnul Eiffel. Alaturi era si o imagine a Parcului de distractii Disneyland. De parca nu era deja suficient, am mai deschis culegerea intr-un loc. Doamne, Dumnezeule, iar o imagine cu Turnul Eiffel. Am luat culegerea la rasfoit pagina cu pagina si mi-am dat seama ca doar in acele doua locuri unde eu o deschisesem intamplator exista imaginea Turnului Eiffel. Pentru ca gasisem alaturi in culegere si imaginea Parcului Disneyland si pentru ca tot comunicam la acea vreme cu Federatia Galactica si stiam ca ei intreprind o misiune legata de Terra, sub aripa unui program intitulat “Disneyland”, mi s-a inradacinat atunci credinta ca Turnul Eiffel are legatura cu Federatia Galactica.
De-a lungul timpului am mai avut cateva valuri de astfel de aparitii. Acum doua saptamani, pe cand ma indreptam catre colt pentru a face afirmatia din acea seara, in cadrul programului nostru lansat in 06.01.2014, am inchis pentru o clipa ochii. Eram cu privirea indreptata catre coltul de jos al camerei. Dintr-o data, muchia verticala parca a inceput sa se separe in doua de la colt in sus, cele doua unghiuri ce se formeaza cu muchiile orizontale s-au rotunjit si am vazut cum se intruchipeaza in acest fel un ... Turn Eiffel.
De atunci incolo, cum inchid ochii cum incepe sa mi se contureze imaginea unui Turn Eiffel. Daca stau bine si ma gandesc, el este un soi de piramida, cu baza patrata (125 m / latura), numai ca cele patru fete triunghiulare au muchiile laterale curbe si nu drepte.
Acum doua zile am lansat o comanda la un magazin on-line de materiale pentru a confectiona bijuterii. Ieri mi-a sosit coletul. Dragii de ei s-au gandit sa imi faca un cadou de bun venit pentru ca era prima oara cand comandam ceva la acea firma. Cum am deschis capacul cutiei de ambalare, m-a intampinat o frumoasa punguta de cadouri continad un... Turn Eiffel, bineinteles! Este si auriu.
Tot circula pe internet un mesaj ca in luna februarie se va petrece un eveniment deosebit, vizualizat de dl. Courtney Brown, specialist in tehnici de Remote-Viewing (vedere la distanta in timp si spatiu), matematician si profesor la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia. Acest eveniment pe care nu il explica din punct de vedere al continutului, sustine el ca va fi un punct de mare cotitura pentru mersul actual al Terrei, care cu tot respectul si optimisul nostru, se percepe ca fiind unul ce ne conduce catre groapa. Asta este ce se vede. Partea nevazuta nu stim niciunul cu exactitate in ce directie se indreapta. Unii zic ca spre mai rau, altii ca spre mai bine. Eu fac parte din ultima categorie si am motive solide sa consider acest lucru, dar se vor deslusi mai multe dupa ce voi scrie niste articole viitoare.
In luna ianuarie a acestui an am postat pe blog un anunt pentru seminariile ce se vor derula in cursul lui 2014, sustinute de Dan Gaucan. Am cautat atunci un calendar pe tot anul, sa il pun ca si imagine asociata anuntului. Am gasit unul care mi-a placut foarte mult, dar nu l-am postat la acel moment pentru ca mi se parea imaginea un pic neclara. Fac acum acest lucru si va las pe voi sa descoperiti ce apare la luna februarie.



Este evident ca am gandit atunci ca in luna februarie se va petrece probabil ceva deosebit, asta inainte sa apara mesajul domnului american, mai ales ca gasisem calendarul respectiv, in contextul anuntului pentru seminariile lui Dan, intitulate: “2014 – Un altfel de an”. Iar acest ceva, din punctul meu de vedere, are legatura cu Federatia Galactica.
De altfel, saptamana trecuta, butonand telecomanda TV, am ajuns intr-o seara la emisiunea lui Mircea Badea. Cred ca a fost marti sau miercuri. El a spus atunci ca in ziarul “Evenimentul Zilei” de a doua zi, statea scris mare cat casa, pe o pagina intreaga, ca in sfarsit americanii au recunoscut existenta si conlucrarea cu extraterestrii si ca aceasta se deruleaza de ceva zeci de ani, nu de ieri, de azi. Tot acolo scria ca acest lucru este declarat prin intreaga presa americana. Ca a scris asta “Evenimentul Zilei” nu am nici un dubiu. Ca a scris si presa americana, este ceva ce nu am verificat. Important este ca cel putin la noi un tara, un ziar destul de cunoscut a scris ceva pe acest subiect. Mie mi se pare un pas foarte important.
Nu inchei pana a nu va furniza cateva date despre Turnul Eiffel, extrase din Wikipedia. Poate va vin ceva idei suplimentare:
"Turnul Eiffel (din franceza: La Tour Eiffel, care se pronunță la tur e-'fel) este o construcție faimoasă pe schelet din oțel, din Paris ce măsoară 324 m înălțime. Turnul a devenit simbolul Franței cel mai răspândit la nivel mondial. A fost conceput de către Émile Nouguier, Maurice Koechlin și Stephen Sauvestre, angajați la Eiffel și Co. Gustave Eiffel, inițial reticent cu privire la proiect, a devenit ulterior un mare susținător al său și a cumpărat brevetul. Turnul, care poartă numele său, este una dintre principalele destinații turistice ale Parisului și lumii, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul și-a primit cel de-al 200.000.000 vizitator la 28 noiembrie 2002.
Structura a fost construită între anii 1887-1889. Aceasta urma să servească drept arc de intrare la Expoziția Universală (1889), un târg mondial ce sărbătorea centenarul Revolutiei Franceze. A fost inaugurat la 31 martie 1889 și deschis pentru public la 6 mai. 300 de muncitori au unit 18.038 de piese de oțel, folosind două milioane jumătate de nituri. Luând în considerare standardele de siguranță din acel moment, este remarcabil faptul că un singur muncitor a murit la construcția turnului, și anume în timpul instalării lifturilor. Lifturile originale funcționau cu ajutorul unui sistem hidraulic, lifturile actuale sunt electrice.
Turnul are 300 m înălțime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, și o greutate de peste 10.000 de tone. Când a fost construit era cea mai înaltă clădire din lume. Întreținerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani. Depinzând de temperatura aerului, Turnul Eiffel își schimbă înălțimea cu câțiva centimetri datorită contracției și dilatării aliajului de metale. Latura bazei in forma patrata (ce se formeaza intre colturile exterioare ale picioarelor turnului) este de 125 m.
Cel puțin la începuturile sale, publicul a întâmpinat cu multă reticență această construcție, considerând-o inestetică. Astăzi însă este considerat drept simbolul orașului și una dintre cele mai frapante piese de artă arhitecturala din lume. Unul dintre clișeele hollywoodiene este priveliștea de la o fereastră pariziană, care întotdeauna include Turnul Eiffel.
La început, Eiffel a primit permisiunea de a lăsa monumentul în viață timp de 20 de ani, dar ținând cont că oferea o serie de beneficii în domeniul comunicațiilor, s-a renunțat la demontarea sa.
Turnul are 3 nivele: accesul publicului la primul și al doilea nivel se poate face atât pe scări, cât și cu liftul, în schimb accesul la ultimul nivel se face exclusiv cu liftul.
Clădirea, unde lucrează 500 de persoane (250 de salariați direcți ai SETE și 250 ai diferiților concesionari ai monumentului), este deschisă publicului pe tot parcursul anului. Turnul Eiffel este înscris ca monument istoric din 24 iunie 1964 și face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1991, împreună cu alte monumente pariziene.
Fierul forjat utilizat la constructia sa, s-a realizat dupa o tehnologie pusa la punct de romanul Gheorghe Panculescu. Se spune si ca otelul utizat la constructia turnului este de provenienta romaneasca.
La sediul companiei lui Gustave Eiffel s-au mai proiectat: scheletul Statuii Libertatii din S.U.A., proiectul pentru Grand Hotel Traian din Iasi, un pod peste Prut, intre Romania si Republica Moldova. "


Toate cele bune!

29 de comentarii:

  1. Draga Mihaela,
    Articolul de mai jos :

    http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/fapt-divers/foto-turnul-eiffel-tehnologie-romaneasca-otel-romanesc-vezi-cum-a-fost-construit-263303.html

    spune multe despre ingeniozitatea si inteligenta poporului roman.

    Sper ca Sufletul neamului nostru sa se trezeasca si sa straluceasca in toata splendoarea lui.
    Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa fie Ruxabdra! Doamne ajuta! Multumim pentru informatiile suplimentare.

      Ștergere
  2. poate nu intamplator avem si noi o contributie la acest turn, Pusa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur nu este intamplator si nu este intamplatoare nici insistenta cu care apare acest simbol. Avem ceva de rezolvat in legatura cu turnul acesta.

      Ștergere
  3. Ce super coincidenta ! Citeam articolul tau azi si tot azi imi zice cineva ca poate vreau sa ma duc in vizita la Paris )))-N-am mai fost de 4 ani ! De ce in timp ce citeam articolul ? de ce azi am primit invitatia ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pebtru ca asa stie sa ne vorbeasca Universul. Lucruri comune din directii diferite. Se intampla asa ca sa ni se sublinieze clar ca avem treaba acolo unde suntem trimisi. Calatorie minunata!

      Ștergere
  4. Poate fi un simbol al iubirii. Noul Pamant va fi scaldat in lumina si iubire

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate are legatura cu faptul ca se va activă ceva acolo, la un moment dat era pe site_ul lui. Remer ra ceva legat de Franta
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai mult de facut decat atat dar le aranjam noi pe toate cu ajutorul Bunului Dumnezeu!

      Ștergere
  6. Turnul Eiffel

    Punct de atracție turistică incontestabilă însă foarte puține persoane știu sau intuiesc că el de fapt reprezintă tot o catedrală, însă închinată Dumnezeirii Duhului Sfânt motiv pentru care a fost inițial lipsită de pereți sau acum cu pereți din sticlă.

    Semnificația și simbolul sunt evidente ca semn al Puterii Pretundinității Duhului Sfânt, în fapt Marele Arhitect al Universului iar locul ales la Paris capitala Franței reprezintă centrul terestru de împărtășire a Duhului Sfânt ca centru al iubirii umane și oarecum prost înțeles și transmis oamenilor ca oraș al îndrăgostiților.

    RăspundețiȘtergere
  7. Privindu-l din exterior , din afara Pamantului, el pare un buton-comutator, aflat la mijlocul Terrei, asemeni ombilicului corpului omenesc. Poate ca ar trebui sa il vedem ca un symbol al locului nasterii, de unde pleaca viata, de unde se nasc procesele creatiei, dar care in acelasi timp inchide o fereastra pentru a nu vedea ce se afla in mijlocul Pamantului. Oare nu ar trebui sa cautam semnificatiile in interiorul planetei si in interiorul nostrum, deopotriva, folosindu-ne de instrumentele noastre : dragostea si emotiile noastre, acoperite de lumina curiozitatii omenesti? Un nod se creeaza pentru a-l deschide, desfacand simbolul nodului-al infinitului- te apropii de esente si aici este datoria noastra sa ajungem.
    Daniela-Galati

    RăspundețiȘtergere
  8. Privindu-l din exterior , din afara Pamantului, el pare un buton-comutator, aflat la mijlocul Terrei, asemeni ombilicului corpului omenesc. Poate ca ar trebui sa il vedem ca un symbol al locului nasterii, de unde pleaca viata, de unde se nasc procesele creatiei, dar care in acelasi timp inchide o fereastra pentru a nu vedea ce se afla in mijlocul Pamantului. Oare nu ar trebui sa cautam semnificatiile in interiorul planetei si in interiorul nostrum, deopotriva, folosindu-ne de instrumentele noastre : dragostea si emotiile noastre, acoperite de lumina curiozitatii omenesti? Un nod se creeaza pentru a-l deschide, desfacand simbolul nodului-al infinitului- te apropii de esente si aici este datoria noastra sa ajungem.
    Daniela de la Galati

    RăspundețiȘtergere
  9. eu acum doi ani intr-o meditatie ghidata in care trebuia sa cobor cu un lift spre suflet pana la copilul interior... si pe drum trebuia sa curatam.... am vazut o poarta care aducea cu Turnul Eiffel, chiar i-am spus cuiva si a ras de mine cand i-am spus ca am vazut Turnul Eiffel drept o poarta... ;Voila...!!! Toate se leaga acum....

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot eu sunt,am gasit dimineata acest articol si dupa umila mea parere apare stilizat in imagine
    turnul Eiffel,supranumit si "Doamna de fier",nu numai o catedrala a Duhului Sfant.Din cate vad
    e legat de STS.Nu stiu daca am dreptate,dar aceasta emblema din imagine mi-a sarit in ochi.
    Va iubesc si va doresc sa descifrati misterul.O CITITOARE FIDELA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am intrat pe site-ul STS si asa este. Imaginea de fundal seamana cu un turn Eiffel. Interesant mesaj!

      Ștergere
  11. am uitat sa adaug
    http://stareanatiunii.com/basescu-minte-am-fost-interceptat-de-sts-de-1500-de-ori-intr-un-an.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum 3 ani de ziua mea, pe 19.01 am avut una din cele mai interesante experiente. Incepusem sa fac desene cu compasul, la vremea aia nu cunoasteam mai nimic despre geometrie sacra sau altele de genul. De ziua mea am facut un desen special si am avut una din acele trairi interioare care rupe orice bariere si elibereaza... Ca sa imi exprim libertatea am facut o plimbare prin Paris si am intalnit mai multi oameni si situatii....L-am trimis pe prietenul meu sa imi aduca un turn de aur, sa ceara la cineva pe strada...In tot timpul asta aveam in minte sa gasesc pe "cel mai bogat om din lume ca sa schimbam lumea". Si in cautarile mele am ajuns langa turnul Eiffel, unde la vremea aia era organizata o expozitie de antichitati. Am intrat inauntru si mare curaj si am cerut sa il vad pe cel mai bogat om din lume caci avem de discutat. Am stat ceva acolo si am cunoscut ceva oameni, am inteles niste chestiuni....
    ....
    De ziua mea acum 3 ani am fost la Turnul Eiffel sub el, batea vantul tare si am avut sentimentul spatiului, am avut sentimentul ca acolo este ca o baza de legatura cu stelele si am strigat la oameni sa priveasca spre cele 2 zari sa vada pasarile albastre si rosii....
    ...
    Dupa ce am iesit din spital a trebuit sa dau roata de 3 ori turnului, am facut-o in 3 zile diferite caci era una din cele mai importante misiuni si trebuia sa fiu sigura ca o duc la indeplinire, trebuia sa opresc timpul in loc. Am dat ocol la turn ca sa opresc in loc timpul...
    ......
    Dupa iesirea din spital, la mai mult timp...dupa o alta saptamana plina de evenimente interesante am avut intalnire la Trocadero (o terasa care da inspre turn) cu prietenul meu. Ne-am asezat pe o bordura si am mancat gofre si iaurt. In timpul asta in dreapta noastra a aparut o femeie foarte frumoasa, rasa in cap si cu o tinuta extrem de puternica, in acelasi timp in stanga noastra s-a asezat la distanta egala un barbat masiv. Cei doi se cunosteau intre ei dar cu toate astea nu s-au apropiat unul de altul si nici nu au verbalizat ceva. Eu cu prietenul meu ne-am ridicat si m-a luat in brate si m-a rotit cu fata catre turn. In spatele nostru, ca doi gardieni erau prietenii nostrii tacuti. Eu eram imbracata cu fusta cu flori roz. La plecare exact cand am format o linie dreapta ea a rostit in engleza ceva.... si eu si prietenul meu am stiut ca ne erau adresate cuvintele....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te repede la un doctor neuro-psiholog sau neuro-chirurg caci s-ar putea sa mai ai o sansa sa scapi!!! Eu unul nu prea cred....Si ia-l si pe prietenul tau.....

      Ștergere
    2. Da draga Spatiu Infinit. Eu cred toate cele ce ne-ai povestit si drept urmare, ar trebui conform comentariului cititorului nostru, sa te urmez la spital. Asta este buba noastra majora. Cand cineva are perceptii dincolo de obisnuite, este aratat cu degetul si clasificat drept nebun. Insa cine face asta nu isi pune nici o secunda intrebarea: si daca ce spune aceasta persoana este adevarat si problema este ca sunt eu prea limitat si inca nu pot vedea ce vede aceasta persoana? In urma cu 11 ani, doamna Melfior Ra spunea ca exista o civilizatie pe Soare. Spunea si mai in urma de atat ca in piramidele egiptene au lucrat niste oameni-pisica. La acea vreme multi spuneau despre doamna Melfior Ra ca este dusa cu capul. Acum, dupa atatia ani, s-au descoperit schelete de oameni-pisica in piramide si NASA vorbeste de o civilizatie pe Soare, evident fiinte fara corpuri fizice.

      Ștergere
    3. Am descoperit ieri un interviu captivant cu Andrew Bartzis, pana acum nu cunosteam nimic despre el...
      https://www.youtube.com/watch?v=qRLaAVVs0P4

      Ștergere
  13. Turnul seamana cu golul dintre petalele florii vietii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am senzatia intuitiv ca are rol de antena-amplificator, el capteaza si distribuie ceva energetic, informational. Am stat si am incercat sa il percep cu ochii mintii si am "vazut" ca si cand ar fi aparut un glob de lumina in varf, care s-a transformat intr-o explozie de lumina. Insa a fost ceva foarte rapid, aproape ca un flash.
    In ultimele zile am inceput sa "dau" si eu peste turn intamplator, ba intr-o vizita la o prietena (statea un Eiffel frumos pe birou), ba pe profilul fb al unei prietene. :))

    Pentru mine Eiffel reprezinta incheierea unei aliante de pace si cooperare intre doua natiuni. Nu stiu de la ce am ramas cu impresia asta. Poate incheiem o alianta de cooperare cu fratii nostri din alte dimensiuni. Nu stiu.
    Asteptam sa vedem ce mai apare la orizont.
    Toate bune!
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau poate intre intuneric si lumina. Imi doresc mult sa se termine cu acest razboi nevazut.

      Ștergere
  15. Fara intentie am citit mai amanuntit in acestele zile despre Cultul lui Saturn si legat de aceste informatii am aflat care sunt sigillile asociate lui Saturn ( in sens negativ asociat cu Satana )si am facut o analogie simpla intre xxx-urile ce apar din asamblarea turnului si unul din sigiliile magice ale lui Saturn in aceeasi forma xxx si de aici pornind avem interpretari pozitive si negative in functie de incarcatura energetica a semnului.X simbol antic pentru transformare, marcheaza evenimente cheie importante in ocultism, mistere( vezi denumiri X files,X man,Camp X Ray de la Guantanomo etc.)apoi X ca semn de moarte si X semn sacru in conexiune egipteana cu zeul Osiris acea incrucisare a bratelor faraonilor.De aici nenumarate logouri pe care le gasim in ziua de azi. Cam de aici as porni eu deslusirea.In filmul vazut de mine despre cultul lui Saturn aparea si acest turn pe care un cititor bine l-a identificat cu cel de pe site-ul STS-ului, pornind de la simbolistica sigiliilor X.
    Roxana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat Roxana. Trebuie sa iti spun ca sunt, cred ca doua saptamani, de cand vad mereu litera X ba pe auriu, ba pe negru. Asta confirma cele ce tu spui si le stiu si eu.

      Este limpede ca acest turn are un rol primordial pentru planeta si intre timp pot sa iti destainui ca la aceasta ora, pentru mine nu mai este un simbol nedeslusit, asa cum era cand am scris articolul. Ultimele saptamani au venit cu multe lamuriri si i-am inteles sensul si ce trebuie facut cu el. Mai multe deocamdata nu doresc sa mai spun in acest moment. Vom vedea ce mai este in viitor.

      Ștergere