miercuri, 30 august 2017

AUTOBLESTEMUL


AUTOBLESTEMUL


Dragii mei,

Stiti vorba românului: “Ce omul cu mana lui isi face, nici dracu’ nu desface.”
Toata lumea fuge de intuneric. Insa Intunericul este pentru multi dintre noi cel ce ne forteaza, prin incercarile ce le avem fiecare, sa ne ducem catre lumina si in acest fel, sa ne dezlegam. Dracu’ nu desface ceea ce am facut noi aiurea, dar intr-un mod indirect ne impinge catre aceasta dezlegare, pas cu pas, iar actiunile pe care noi le intreprindem apartin de fapt tiparului: “Eu te-am facut, eu te desfac!”
Va marturisesc sincer ca ma aflu de mai multa vreme intr-o zona de depasire a limitei de suportare pentru tot felul de expuneri ale oamenilor in care apar plangeri de genul ca nu stiu cine ii face vraji nu stiu cui. Ce o avea cu el, saracul? Ca e om bun si nu a gresit fata de nimeni.
Repet pentru toata lumea, pentru a nu stiu cata oara, ca magia neagra il poate atinge pe om DOAR CU PERMISIUNEA SFINTEI TREIMI. Iar daca Sfanta Treime a lasat sa se intample in acest fel, asta inseamna ca undeva este o problema de rezolvat a acelui om. Nu este nimeni napastuit in mod gratuit, fara vina si fara scop.
Haideti sa privim un pic accentuat asupra unei parti din rugaciunea de iertare si dezlegare, publicata acum cateva saptamani in urma.
Este vorba despre pasajul in care m-am referit la raul ce ni l-am facut si ni-l facem si acum, deseori, unii altora si dezlegarea de acest rau.
Haideti sa luam un exemplu, al unei relatii de casatorie dintre un barbat si o femeie, petrecuta cu sute de ani in urma. Sa presupunem ca a intervenit in acea relatie o a treia persoana, in postura unei alte femei. Sa presupunem ca femeia aceasta a mers la o vrajitoare si a comandat o vraja asupra barbatului in asa fel incat sa o iubeasca pe ea si sa o urasca pe sotie. S-a obtinut in acest fel un program sau algoritm de magie neagra in ADN-ul barbatului, ruland exact cum a fost definit. Intr-o viata viitoare, ce ar putea fi in aceste timpuri, Universul face de asa natura incat ii aduce fata in fata din nou pe cei trei, dar o asaza pe amanta din acea viata, pe post de sotie acum si pe sotia de atunci pe post de amanta, in viata de acum.  Relatia sotiei cu sotul este in dizarmonie totala. Se lasa cu certuri si chiar cu batai si totusi cei doi nu se pot separa. Care sa fie cauza? Este karma ce are legatura cu programul instalat in ADN-ul barbatului, ce s-a constituit intr-un algoritm de ura fata de sotie si de iubire fata de alte femei, program ce ar putea rula si o mie de vieti in ADN-ul barbatului, atata timp cat nu se face o actiune de dezlegare la un moment dat. Separarea celor doi nu s-ar putea produce decat daca acel barbat este eliberat de respectivul program ce a fost pus in ADN-ul sau, si care nu ii permite sufletului lui sa fie liber.
De ce am luat acest exemplu? Pentru a intelege mecanismul prin care o persoana, fara a fi ea insasi mag negru, poate fi totusi autorul moral sau initiatorul unui mare rau asupra altei persoane, doar prin faptul ca a apelat la o vrajitoare pentru a-si atinge scopurile.
Cand doi sau mai multi oameni sunt intr-o situatie de conflict, ca sunt rude intr-o familie, ca sunt colegi de serviciu este ca si cum prin toate certurile, tonurile ridicate, jignirile si mai stiu eu ce, de fapt, undeva in spatele cortinei, sufletele legate striga: “Dezleaga-ma de ceea ce m-ai legat si te voi lasa in pace. Pana nu vei face asta, nu vei avea liniste!”
Algoritmii acestia intunecati nu sunt numai sub forma programelor de magie neagra, ci pot fi programe generate prin simpla putere a cuvantului.
Am vazut cu totii in multe filme, ce au ca personaje niste psihopati, ca intotdeauna multe cauze sunt in copilarie, generate de un anumit comportament al parintilor. Daca un parinte isi cearta si isi pedepseste copilul non-stop, ba il mai si jigneste facandu-l prost, tampit, handicapat etc., la un moment dat, toate aceste cuvinte se vor transforma in algoritmi ce vor incepe sa ruleze in ADN-ul copilului. Cand acesta va fi mare, va avea parte numai de relatii, in casnicie sau la locul de munca, in care toti cei din jur il vor percepe ca pe un prost, tampit sau handicapat, exact asa cum ruleaza algoritmii inscrisi in ADN-ul sau. Pe de alta parte, atunci cand este inca la stadiul de copil, cu cat iti doresti mai mult ca el sa nu se comporte ca un prost, cu atat mai tare o va face, deoarece tu l-ai “ajutat” sa fie asa. Il vei vedea din nou prost si il vei jigni inca o data in acelasi fel. Nu faci altceva decat sa dai carburant si forta si mai mare la programul de tip “prost” care oricum este instalat in ADN-ul copilului. Iar copilul se va comporta ca un si mai mare prost.
Acestea sunt doar doua exemple din varietatea imensa ce poate exista. Toate se reduc insa intr-un final la efectul dezastruos ce poate fi generat de puterea cuvantului sau a gandului sau a faptei, facute cu sau, deseori, fara constientizare, doar pentru ca asa ne ia valul.

Iar acum, haideti sa vedem ce ne putem face noua insine.
“Sa fiul al naibii daca voi face asta!”
“Sa ma trasneasca Dumnezeu daca …”
“Sa orbesc daca ma va tenta vreodata!”
“Sa moara familia mea!”
“Sa innebunesc daca …”
Stim cu totii ca lista ar putea continua cu multe expresii de acest gen, arhicunoscute.
“Sa fiu al naibii daca voi face asta!” Pe moment poate ca nu o faci. Dar poate o vei face peste trei ani. Intre timp, ai uitat cu totul de ceea ce ai spus. Dar Universul nu uita. In el ramane inregistrat totul. Si uite asa, la naiba te duci, pentru ca intr-un fel sau altul, te-ai autoblestemat si in acest fel ti-ai tras cordon catre taramul intunericului.
Cred sincer ca fiecare dintre noi are ADN-ul plin de astfel de autoblesteme, si din viata asta dar si din alte vieti trecute.
De aceea si Mantuitorul a vorbit despre juramant. Sa nu juri! El stia ca daca faceai asta, iar dupa aceea uitai si incalcai juramantul, nu era prea bine pentru sufletul tau.
Date fiind toate acestea, se impune sa imbogatim rugaciunea noastra cu urmatoarele cuvinte:

Prea Sfanta Treime, din suflet te rog sa fie eliberate toate sufletele intrupate si destrupate, de toate programele de magie neagra sau de orice alta forma intunecata, pentru care eu, in aceasta viata, sau vreo intrupare anterioara a Spiritului meu, prin cuvant, gand sau fapta, ne constituim ca autor moral sau initiator, afectand in acest fel aceste suflete si evolutia lor.
Te rog de asemeni sa fiu eliberat de toti algoritmii intunecati si de toate autoblestemele create de mine asupra propriei mele persoane, indiferent in care intrupare a Spiritului meu s-au intamplat acestea.
Din suflet, cu recunostinta, multumesc!
Amin!”


Toate cele bune!



6 comentarii:

  1. Mulțumesc Mihaela! Am si eu o intrebare.Juramintele facute in biserica la sfanta cununie trebuie dezlegate daca numai sunt cu acea persoana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric da. Oamenii cand divorteaza o fac numai cu actele, iar casatoria religioasa uita sa o desfaca. Exista la biserica rugaciune speciala pe care o citeste preotul pentru a desprinde o persoana din angajamentul casatoriei ce a luat sfarsit. Este suficient sa fie unul dintre cei doi la o astfel de slujba. In cazul in care o persoana se casatoreste religios pentru a doua oara, este intrebata daca s-a dezlegat din prima casatorie si daca nu, atunci se face acea slujba de dezlegare inainte de a se oficia slujba celei de-a doua casatorii.

      Ștergere
    2. Va multumesc mult! O zi minunata!

      Ștergere
  2. Multumesc pentru ajutor. E foarte de actualitate in cazul meu! Nu detaliez insa cunosc stereotipul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare postare a ta o savurez cu sufletul. Imi daruiesti clipe minunate! Mulțumesc cu iubire si recunostinta infinita!

    RăspundețiȘtergere